La competició internacional de dards més important que es celebra a Catalunya i a la Península va tenir lloc aquest dissabte a l’antiga Fàbrica Llobet Gurí de Calella, sota l’organització de la Federació Catalana de Dards.
A la sala de joc es van disposar de 41 línies de tir per acollir els 149 esportistes masculins i 29 femenines que van assistir a la cita internacional. Novament l’alta participació ha estat un èxit i s’ha superat un cop més el record de l’edició anterior, consolidant el Catalonia Open en una de les competicions importants del calendari del Rànquing Mundial de la World Darts Federation (WDF) i de la British Darts Organisation (BDO).
Aquest any han estat 14 països els representats a la competició, comptant amb la presència dels principals països punters en l’esport dels dards com Anglaterra, Holanda, Escòcia i Bèlgica.
Una de les novetats d’aquesta tercera edició ha estat l’estrena com a puntuable de 2a Categoria per al Rànquing Mundial de la World Darts Federation, fet que ha suposat un gran atractiu per als principals esportistes del Top30 mundial, tant en dones com en homes, ja que això significa que hi ha més punts en joc i més opcions per a sumar punts per a la classificació final del Rànquing.
Aquest atractiu s’ha traduït amb la participació d’un major nombre dels millors esportistes del moment, com al quadre masculí, amb l’anglès Alan Norris, recent arribat al número 1 al Rànquing Mundial que ha participat a la competició estrenant el liderat. També han participat l’escocès Paul Coughlin, els holandesos Willem Mandigers, Michel van der Horst i Jimmy Hendriks, i els anglesos Sam Head, Tony Martin i Richie George, per citar-ne alguns dels cap de sèrie més destacats.
Al quadre femení hem gaudit amb la presència de l’holandesa Sharon Prins, Anneke Kuijten i Danielle Ijpelaar, i l’anglesa Paula Jacklin que han estat les caps de sèrie del torneig.
En la primera fase de la competició el quadre masculí va avançar amb rapidesa, amb vuit quadrants de 32 jugadors on els guanyadors de quadrant passaven al quadrant de 16 final. El sorteig va enquadrar als esportistes catalans amb esportistes d’alt nivell i van donar el màxim per anar superant les rondes, però en el camí a la final del quadrant de la primera fase van ser eliminats alguns dels millors catalans com Juan Robles, Raúl Invernón, Ignasi Basulles, Fernando Gavilán, Carles Arola i Ángel Rodríguez, per citar-ne alguns, que malgrat fer unes partides brillants amb nombroses tirades màximes de 180 no van ser suficients per superar als seus rivals.
Per la seva part els cap de sèrie de la competició anaven superant als seus rivals i la gran majoria van arribar a la final del primer quadrant, on aquí ja començaven a fer acte de presència els nervis i les pressions, per sumar el major nombre de punts possibles.
Un cop finalitzats els quadrants inicials, es va donar pas al quadrant final on van arribar en Javier Velasco (CD Piritoño) que als vuitens de final es va creuar amb un pletòric Alan Norris (Eng) que el va guanyar 4-0, i en Antonio Muñoz (CD Palafrugell) que fou derrotat 4-2 per Michel ven der Horst (Net).
També van arribar a vuitens de final els jugadors espanyols Javier Romero, Manuel Horrillo i David Moya, que també van ser eliminats pels esportistes Top que encara seguien lluitant per guanyar el títol final.
A quarts de final van arribar Alan Norris (Eng) (1) que es va creuar amb en Willem Mandingers (Net), jugador que lidera el Rànquing de la British Darts Organisation i que fou derrotat per l'intractable Alan per 4-1. Un excel•lent partit que ens va brindar Alan “Chuck” Norris amb un tancament de 132 fet amb dos dianes dobles i un doble 16, una magnífica tirada només a l’abast dels grans esportistes, i que va dominar clarament des d’un inici.
La segona semifinal la jugaren en Paul Coughlin (Sco), que per segon any consecutiu arribava a les semis, i el jove Samuel Head (Eng), que el cap de setmana passat havia guanyat el French Open. El partit va ser molt igualat però en Samuel va agafar la iniciativa en els primers jocs del partit i va acabar guanyant per 4-2.
La final entre Alan Norris (Eng) i Samuel Head (Eng) va ser un passeig triomfal per en Alan que va seguir oferint unes partides de gran nivell, on quasi assoleix una partida perfecte de 9 dards després de fer dos llançaments amb tres triples 20, el setè dard va fer un altre triple 20, però fallà el triple 19 i ja es quadrá el tancmanet per assolir amb el següent dard una extraordinaria partida de només 10 dards. El domini de Norris fou contundent i amb un 3-0 provisional al marcador va cedir l’únic punt que va perdre de la final, per acabar guanyat 6-1. Alan Norris es proclamá així Campió del 3er Catalonia Open Darts.
L’alt nivell de la final es va poder veure durant tota la competició en una edició on novament el nivell dels esportistes participants és molt més alt, fruit del bon moment que viuen els dards.
Pel que fa el quadrant femení es va comptar amb diferents campiones de Catalunya com Laura Damont, Nuria Plaza, Isi Chaparro, Loli Cascales i la vigent campiona Iolanda Riba.
Precisament Iolanda Riba va superar a primera ronda a la luxemburguesa Sabrina Hoor 3-2 però no va poder superar a Sharon Prins (Net) cap de sèrie número ú del torneig als vuitens de final. Als quarts de final van ser eliminades Loli Cascales per 0-3 contra Anneke Kuijten (Net), Laura Damont per 0-3 contra Patricia de Peuter (Bel) i Isi Chaparro per 0-3 contra Danielle Ijpelaar (Net).
A les semifinals llegaron la holandesa Sharon Prins que va guanyar a la seva compatriota Danielle Ijpelaar per 3-1, i la belga Patricia de Peuter va derrotar a l’holandesa Anneke Kujten al desempat per 3-2, en el que hagués estat una possible final d’holandeses si Anneke hagués guanyat.
La final femenina es va avançar del seu horari i Patricia de Peuter i Sharon Prins van iniciar el partit amb el domini de Sharon, que es va posar per davant del marcador per 2-0. Patricia va reaccionar i va aprofitar un parell d’errors a doble de Prins per igualar el partit, però Sharon Prins va donar un cop d’efecte al partit guanyat els dos jocs següents i revalidant el títol de guanyadora del Catalonia Open Darts 2014.
El guanyador individual masculí i femení obtindrà una accèssit per participar al Mundial de Mestres 2014 (el Winmau World Masters 2014) i per participar al Play-offs pel Mundial de Dards Individual (el Lakeside World Professional Darts que organitza la British Darts Organisation).
Un balanç positiu per part de la Federació Catalana de Dards que un cop més ha superat la participació de l’edició anterior i ha augmentat notablement el nivell dels esportistes participants.
A la galeria podeu trobar més imatges de la jornada.
Vídeos: resum i partides jugades a l'escenari: http://www.dardscatalunya.cat/noticies/8/131/3rd-catalonia-open-darts-videos
No hay comentarios :
Publicar un comentario